al het nieuws

al het nieuws
  • overzicht
  • al het nieuws
  • branchenieuws
  • maatschappij
  • ontwikkeling
  • opleiding
  • opvoeding
  • persbericht
  • wetenschap

KidsFoundation geeft China een kijkje in de keuken

Twaalf leden van de Chinese branche-organisatie voor kinderopvang werken aan een plan om de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren. Om inspiratie op te doen bezocht de groep KidsFoundation. Helen Faasse, directeur Wetenschap en Beleid: “Het was erg leuk om deze gemotiveerde groep te ontvangen. In twee dagen tijd hebben we ze laten kennismaken met onze manier van werken en de diverse locaties.”

Benieuwd wat zij van het bezoek vonden? Bekijk de video (2 minuten).

Helen: “We kregen oneindig veel vragen, bijvoorbeeld over hoe we ons personeel opleiden en hoe we ieder kind persoonlijk aandacht geven. Ze zeiden onder de indruk te zijn van de kennis van onze medewerkers en van de warme, knusse uitstraling van de locaties.”

Een andere wereld

In China gaan kinderen niet voor hun eerste verjaardag naar de kinderopvang. Tot die tijd zorgen de ouders of grootouders voor de baby. Privé-opvang – voor kinderen vanaf één jaar – kan lang niet elk gezin betalen. De reguliere Chinese kinderopvang richt zich op kinderen van 3 tot 6 jaar. De inhoud van de dagprogramma’s verschilt ook. Waar wij de nadruk leggen op ontwikkeling, zelfstandigheid en creativiteit, wordt in China presteren juist gewaardeerd. Een ander opmerkelijk verschil is dat de kinderopvang in China door de overheid niet wordt gereguleerd. Er is geen wetgeving voor kinderopvang of kinderopvangtoeslag. Vandaar dat de Chinese overheid aan de branche-organisatie heeft gevraagd om zelf een plan te maken.

Ideeën uitwisselen

Helen Faasse: “We hadden een intensief programma en hebben uitgebreid gesproken over thema’s als veilig slapen, gezonde voeding, activiteiten en de verschillende speelleerhoeken. Het is ontzettend leuk om kennis te delen en ideeën uit te wisselen. We houden dan ook zeker contact om elkaar te blijven inspireren.”

Vanuit de organisatie willen wij Jelmer Kruyt, Annemieke Brabander en Ellen Prins heel hartelijk bedanken voor de enthousiaste rondleidingen en gesprekken.

lees meer uit de rubriek al het nieuws

Onderzoek: hoe laat je peuters meer bewegen?
Rennen door de speeltuin, dansen op favoriete nummers of met...
De kinderopvang gaat weer open: hoe bereid je je kind daarop voor?
Op 11 mei gaat de kinderopvang weer open. Dat betekent...
We gaan weer open!
Vanaf 11 mei gaan de basisscholen en de kinderopvang weer...
Investeren in ontwikkelen
‘Dé kans om stevig in te zetten op scholing. Die...

lees ook

Corona richtlijnen
Zondag 15 maart heeft de ministers Slob en Bruins een...
Smalltalk, de rol van taal in de kinderopvang
De taal van kinderen ontwikkelt zich in de eerste jaren...
Effecten 15 uur voorschoolse educatie voor alle peuters in Amsterdam
Sinds begin 2018 kunnen alle kinderen in Amsterdam die tussen...
Thuis in de opvang, een fijne start voor baby’s
Benieuwd naar hoe de overgang van thuis naar de kinderopvang...