branchenieuws

branchenieuws
  • overzicht
  • branchenieuws
  • maatschappij
  • ontwikkeling
  • opleiding
  • opvoeding
  • wetenschap

Onex nieuwe eigenaar van KidsFoundation

Almere, 19 juli 2018 – Onex wordt de nieuwe aandeelhouder en strategische partner van KidsFoundation. De Canadese investeerder neemt de aandelen over van H.I.G. Capital en wil KidsFoundation met financiële slagkracht en kennis helpen bij haar kwalitatieve en internationale groei-ambities. KidsFoundation is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een krachtige en één van de best gewaardeerde kinderopvang-organisaties van Nederland.

KidsFoundation verzorgt de kinderopvang voor meer dan 30.000 kinderen op 281 vestigingen en heeft momenteel 5 % marktaandeel. Er werken 3.750 trotse en betrokken medewerkers. KidsFoundation is de moederorganisatie van Smallsteps, ZusenZo, Kits, De Speelbrug en SKS Alles Kids. De waardering van ouders voor de dagelijkse kinderopvang is ruim een 8. De medewerkerstevredenheid (7,5) is de laatste jaren sterk stijgend. KidsFoundation heeft de ambitie om kwalitatief en verantwoord verder te groeien in Nederland en daarbuiten. De steun van Onex helpt ons daarbij.

De huidige aandeelhouder H.I.G. Capital heeft in 2014 onderdelen van het voormalige Estro van de curator overgenomen. Sindsdien is flink geïnvesteerd in medewerkers, vestigingen, kwaliteitsverbetering en groei. Dit heeft geresulteerd in een kwalitatieve en financieel gezonde onderneming. Daardoor heeft Smallsteps eind 2017 een goede regeling kunnen treffen met de FNV voor de gedupeerde medewerkers van Estro. En ook de toenmalige schuldeisers profiteren nu van een nabetaling die door de curator is bedongen.

Jeanine Lemmers, CEO KidsFoundation: “De dagelijkse zorg voor onze kinderen vraagt om steeds meer specifieke deskundigheid, veilige locaties en grotere investeringen. Schaalvergroting maakt dat mogelijk en is dus noodzakelijk. Ik ben alle ouders en onze medewerkers diep dankbaar voor hun blijvende vertrouwen, inzet en waardering. Het huidige KidsFoundation hebben we samen gerealiseerd. Onze toekomst ziet er door de overname van Onex veelbelovend uit: kwalitatieve opvang van onze kinderen is daarmee optimaal gewaarborgd.”

Nigel Wright, Managing Director Onex: “KidsFoundation staat voor kwalitatieve kinderopvang voor duizenden families. Op die basis willen we verder bouwen. Met veel plezier gaan we deze samenwerking aan met het management team van KidsFoundation. We kijken ernaar uit om hen te ondersteunen bij hun groei de komende jaren.”

Ook de ondernemingsraad heeft inmiddels een positief advies uitgebracht over de overname. De OR is in een vroeg stadium betrokken. De OR heeft criteria geformuleerd en constructief meegedacht om de korte- en de langetermijnbelangen van de medewerkers te garanderen. Verantwoorde financiering, baanbehoud en continuïteit van de visie op kwalitatieve kinderopvang kregen daarbij veel aandacht.

Voor de kinderen, ouders en medewerkers zal de wisseling van eigenaarschap geen veranderingen brengen. De directie blijft hetzelfde. Partijen hebben afgesproken dat er verder geen mededelingen worden gedaan over de transactievoorwaarden.

Voor meer informatie:
Marika Zijp – KidsFoundation
Mobiel: 06-27 88 39 99
Mail: pers@kidsfoundation.nl

Over KidsFoundation
KidsFoundation telt 281 vestigingen en biedt kwalitatief hoogstaande kinderopvang aan bijna 30.000 kinderen in Nederland. Dit zijn vooral kinderdagverblijven (KDV) en buitenschoolse opvanglocaties (BSO). KidsFoundation is de grootste speler binnen kinderopvang in Nederland en de moederorganisatie van Smallsteps, Zus en Zo, Kits, de Speelbrug en SKS Alles Kids. KidsFoundation heeft als ambitie om ouders de best denkbare en meest gewaardeerde kinderopvang te bieden in hun buurt

Over Onex
Onex is één van de oudste en meest succesvolle private equity-bedrijven ter wereld. Het is opgericht in 1984 en heeft haar hoofdkantoor in Toronto, Canada. Onex koopt bedrijven met groeipotentie. Het biedt topadvies en financiering om de bedrijven van binnenuit te verbeteren en samen met de getalenteerde management teams tot marktleider te maken.

lees meer uit de rubriek branchenieuws

Nieuw label KidsFoundation
Kindercentrum De Speelbrug is het vijfde label van KidsFoundation. Hartelijk...
Professional van het Jaar
Verkiezing Pedagogisch Professional van het Jaar. Opgeven kan tot 1...
Educatieve schooltuin voor bso
Ons label Zus en Zo zet zich in voor meer...
KITS bestaat vijftien jaar
Wij feliciteren ons Groningse label! Kinderdagverblijf KITS viert 15-jarig jubileum.

lees ook

Nationale Raad van Kinderen adviseert Minister Hugo de Jonge (VWS) over kindermishandeling
Een afvaardiging van de Nationale Raad van Kinderen, met daarin...
Resultaten Smakelijke Moestuin
De Vrije Universiteit Amsterdam heeft de resultaten van het breed...
GoDo platform gelanceerd
Drie bso’s van Smallsteps hebben meegedaan aan de testfase van...
Resultaten smaakonderzoek op kdv bekend
Proeven kinderen eerder radijs als ze een warme maaltijd krijgen...