Onze labels

Onder de vlag van KidsFoundation opereren honderden lokale kinderdagverblijven, bso’s en peuteropvang-locaties. Inmiddels hebben zich verschillende labels bij KidsFoundation aangesloten en we groeien nog steeds. Samen maken we ons sterk voor de best gewaardeerde kinderopvang van Nederland.

Bevlogen vakmensen

Met ruim 900 kinderdagverblijven, bso’s en peutergroepen is Partou de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. En toch voelt het er als thuis, dankzij de bevlogen medewerkers. Ze dragen geen cape en hebben geen superkrachten. Maar ze weten precies wat kinderen nodig hebben om te groeien. Ze zijn er als kinderen vallen en weer opstaan tijdens hun vele ontdekkingstochten. Elke dag weer. Het hele jaar door.

Ontdekken, spelen en beleven

Kindercentrum.nl biedt opvang op kinderdagverblijven, peuteropvanggroepen en basisscholen. Tussenschoolse opvang, buitenschoolse opvang, flexibele opvang, vakantieopvang, incidentele opvang: alles is mogelijk. De medewerkers werken vanuit een gedeelde visie: kinderen een plek bieden waar zij zich thuis voelen en waar ruimte is om te ontdekken, spelen en beleven. Er is daarom een goede balans tussen rust en activiteit en tussen structuur en flexibiliteit. Kindercentrum.nl heeft locaties in Apeldoorn, Voorst, Lochem, Zutphen en Overijssel-Oost.

Expert in activiteiten

In Lansingerland en Rotterdam is Zus en Zo gespecialiseerd in activiteitengerichte kinderopvang. Jonge kinderen leven zich uit met peutergym, oudere kinderen met acrogym en freerunning. Maar op het zorgvuldig ontworpen activiteitenprogramma staan ook muziek, zingen, dans, toneel, schilderen en koken. En lessen in zwemmen, skiën, snowboarden, schaatsen, tennis, judo en bootcamp. Elke dag variatie, maar plezier, kwaliteit en zorgzaamheid staan altijd voorop.

Kinderopvang op maat

Kindercentrum de Speelbrug is een vijfsterrenomgeving voor flexibele kinderopvang in de Bollenstreek. Kapper, haal- en brengservice, ontbijt, warme maaltijd: dankzij de vele extra services krijgen ouders maximaal de ruimte om zorg en arbeid te combineren. Daarbij kunnen zij rekenen op een warme opvangplek waar opvoeden, onderwijs en ontspanning samengaan. De positieve sfeer en individuele aandacht zorgen voor optimale ontwikkelingskansen. Opvang op maat voor elk kind én elk werkschema.

Spelend leren

Ieder kind gaat na een actieve dag opvang met een glimlach naar huis. Dat is de ambitie van SKS Alles Kids in Spijkenisse, Poortugaal, Rhoon, Barendrecht, Nootdorp en Den Haag. Spelend leren is de norm in de kinderdagverblijven, peuterdagopvang en bso-locaties. Maar kinderen ontwikkelen zich het beste als ouders en kinderopvangorganisaties samenwerken. Daarom organiseert SKS Alles Kids ook activiteiten voor ouders. Van gratis workshops tot opvoedhulp.

Elk kind een goede start

Kindercentrum Belle Fleur is meer dan een plek waar kinderen verblijven terwijl hun ouders werken. De zestien opvanglocaties in Breda en omgeving bieden geborgenheid, veiligheid en huiselijkheid. Persoonlijke aandacht is vanzelfsprekend, evenals plezier maken, ravotten, zingen, dansen en leren. De pedagogisch medewerkers werken met educatieve materialen en activiteiten die aansluiten bij de verschillende leeftijdsgroepen. Alles om kinderen een goede start te geven. Kindercentrum Belle Fleur heeft sinds kort ook een eigen sport-bso.

Sprookjesachtige kinderopvang

Koning Lijsterbaard, de Kleine Prins en de Sneeuwkoningin. De kinderopvanglocaties van Koningskinderen dragen allemaal een sprookjesnaam en zijn gehuisvest in tot de verbeelding sprekende panden. Sprookjes hebben een vaste plaats in de pedagogische werkwijze, o.a. vanwege de emotionele, sociale en creatieve kracht die ervan uitgaat. Het doel van Koningskinderen is de totale ontwikkeling van kinderen te stimuleren in een prettige en huiselijke omgeving. De vestigingen bieden diverse vormen van hoogwaardige kinderopvang en bso aan. Voor elke ouder wat wils!

Kinderopvang met thuisgevoel

Van kinderopvang in eigen huis is Just Kiddies uitgegroeid tot meerdere kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties in Leiden, Aalsmeer, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk; ondanks de groei is kinderopvangorganisatie Just Kiddies kleinschalig en huiselijk gebleven. Zo zijn er maximaal drie groepen per locatie en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Ook de locaties zelf zijn bijzonder. Een locatie bevindt zich in een voormalige huisartsenpraktijk en een andere deelt een gebouw met de scouting.

Dorps karakter

Kindercentrum Nijntje Pluis is een kleinschalige kinderopvang met zes vestigingen in de gemeente Dinkelland. Mede dankzij de betrokken, enthousiaste teams voelen kinderen zich al snel thuis en ontwikkelen ze zich spelenderwijs. Het dorpse karakter uit zich in persoonlijk contact met de ouders en samenwerking met ondernemers en voorzieningen in de buurt, zoals de bibliotheek, het verzorgingstehuis en sportverenigingen.

Het gevoel van thuis

Met vier locaties – twee bso’s en twee kinderdagverblijven – is Kinderopvang Hengelo heel kleinschalig. De medewerkers kennen elkaar goed en kijken samen wat je kind nodig heeft om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en met plezier naar het kinderdagverblijf of de bso te gaan. De locaties werken nauw samen met scholen, voor een goede overdracht en aansluiting. En voor de meeste ouders fijn: de locaties hebben ruime openingstijden.

Talent centraal

Kinderopvang is meer dan goede opvang en zorg. Het is een plek waar kinderen de kans krijgen zich in 100 talen te uiten. Kinderopvangorganisatie Kits in de stad Groningen zet het talent van kinderen centraal. Hoe ontdekken kinderen wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze blij van worden? Geïnspireerd door de pedagogische visie van Reggio Emilia en Emi Pikler biedt Kits een breed scala aan binnen- en buitenactiviteiten. Zelf ontdekken is daarbij de sleutel.

Stimuleren van de ontwikkeling

Kindercentrum ’t Parapluutje in Raamsdonksveer biedt kleinschalige, professionele kinderdagopvang in een persoonlijke omgeving. Het bieden van veiligheid en het geven van warmte staan hier centraal. Net als het stimuleren van de ontwikkeling in spelvormen, die aansluiten bij de ontwikkeling, het niveau en de belevingswereld van het kind.

Speel, lach, groei!

Kinderdagverblijf  De 7 Dwergen stimuleert de ontwikkeling van kinderen door een spelactiviteit als uitgangspunt te nemen. Zo worden ze onder begeleiding uitgedaagd om zich op alle vlakken te ontwikkelen. De pedagogische medewerkers vervullen hier een centrale rol in. Zij brengen tijdens spelactiviteiten met de kinderen telkens nieuwe impulsen in. Daarnaast is het goed om de interesse te blijven wekken, zinvolle activiteiten aan te bieden en daarbij steeds goede keuzes te maken in de spel- en ontwikkelingsmaterialen.

Lekker sporten en bewegen!

Bij Kinderopvang Hebbes in Enschede bieden we opvang met een sportief karakter. De buitenschoolse opvanglocaties zijn gevestigd bij de sportvelden, we brengen je kind naar de sportvereniging/-club en we hebben een toffe samenwerking met FC Twente. Kortom: buitenspelen en sporten wordt enorm gestimuleerd. Ook fijn: iedereen kent elkaar door de kleinschaligheid en toegankelijkheid van de twaalf locaties en de samenwerking met scholen in de buurt, die we erg belangrijk vinden.

Spelenderwijs ontwikkelen

De acht locaties van Stichting Peuterspeelzalen Apeldoorn zijn allemaal VVE-gecertificeerd. De peuters worden spelenderwijs steeds zelfstandiger, leren samenwerken en -spelen met andere kinderen en worden goed voorbereid op de overstap naar de basisschool. Met de nadruk op de taalontwikkeling. De locaties in Apeldoorn werken nauw samen met de scholen, die in hetzelfde gebouw of in de buurt zitten: lekker samen spelen op het schoolplein, samen aan een thema werken of bewegen op dezelfde muziek. Met een veilig en vertrouwd gevoel gaan de kinderen straks enthousiast naar de basisschool.