maatschappij

maatschappij
  • overzicht
  • branchenieuws
  • maatschappij
  • ontwikkeling
  • opleiding
  • opvoeding
  • wetenschap

Raad van Kinderen Awardshow

In het Concertgebouw in Amsterdam vindt op 6 juni 2018 de Raad van Kinderen Awardshow plaats. Dit jaarlijks terugkerende evenement zet kinderen in het zonnetje die hebben samengewerkt met organisaties. Ruim tachtig organisaties hebben een Raad van Kinderen. De kinderen denken mee en adviseren over maatschappelijke en strategische vraagstukken.

Drie awards

Er worden drie awards uitgereikt op de Raad van Kinderen Awardshow. De Innovatie Award voor de beste vernieuwing die is voortgekomen uit een samenwerking tussen kinderen en organisaties. De Buzz Award voor de meest zichtbare samenwerking, en de Top Award voor de meest gelijkwaardige samenwerking. Alleen Raden van Kinderen die een jaarverslag of een filmpje over de samenwerking hebben gemaakt, maken kans op een award.

Raad van Kinderen

De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter Foundation, in 2010 opgericht door Prinses Laurentien van Oranje. De kinderen die deelnemen in een raad, denken structureel mee met bedrijven en organisaties over onderwerpen als energie, gezondheid of onderwijs. De creatieve inzichten van kinderen inspireren volwassenen en hun verbeeldingskracht draagt bij aan nieuwe denkrichtingen en toekomstbestendige oplossingen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Missing Chapter Foundation, de Raad van Kinderen of de Raad van Kinderen Awardshow? Ga naar www.missingchapter.org, www.raadvankinderen.nl of http://www.rvkawards.nl.

Auteur: Helen Faasse. Bron: Missing Chapter Foundation

lees ook

Nationale Raad van Kinderen adviseert Minister Hugo de Jonge (VWS) over kindermishandeling
Een afvaardiging van de Nationale Raad van Kinderen, met daarin...
Resultaten Smakelijke Moestuin
De Vrije Universiteit Amsterdam heeft de resultaten van het breed...
GoDo platform gelanceerd
Drie bso’s van Smallsteps hebben meegedaan aan de testfase van...
Onex nieuwe eigenaar van KidsFoundation
Onex wordt de nieuwe aandeelhouder en strategische partner van KidsFoundation.