al het nieuws

al het nieuws
  • overzicht
  • al het nieuws
  • branchenieuws
  • maatschappij
  • ontwikkeling
  • opleiding
  • opvoeding
  • persbericht
  • wetenschap

‘t Parapluutje wordt onderdeel KidsFoundation

Raamsdonksveer, 1 juli 2020

‘t Parapluutje, met twee opvanglocaties in Raamsdonksveer, sluit zich aan bij KidsFoundation, het moederbedrijf van verschillende toonaangevende kinderopvangorganisaties. Oprichter en eigenaar, Christien Roelofs, ziet met deze stap ruimte voor ‘t Parapluutje en haar medewerkers om zich verder te ontwikkelen.

“Ik ben heel blij dat ik het stokje met een gerust hart kan overdragen aan KidsFoundation”, geeft Christien Roelofs aan. “In 1994 opende ik mijn eerste locatie in een ruimte bij Stichting Prisma in Raamsdonksveer, waar ik veel activiteiten organiseerde met de bewoners. Nu heb ik een locatie in een basisschool en een sportschool, beiden met fantastische medewerkers, waarvan velen met mij zijn meegegroeid door de jaren heen. Nu, na 26 jaar te hebben gebouwd aan ’t Parapluutje, voel ik de behoefte om me op iets nieuws te kunnen richten. Ik heb met een aantal partijen gepraat, maar de gesprekken met KidsFoundation maakten de meeste indruk op mij. KidsFoundation is er de afgelopen jaren in geslaagd om de noodzakelijke professionalisering in onze branche vorm te geven. En het team straalt een enorme ambitie en gedrevenheid uit. Dat sluit goed aan bij de manier waarop mijn medewerkers met hun vak omgaan. De kennis en ervaring van KidsFoundation bieden de mogelijkheid om de kinderopvang bij ‘t Parapluutje inhoudelijk verder te versterken. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat ’t Parapluutje, de medewerkers, kinderen en hun ouders, een mooie toekomst tegemoet gaan onder de vleugels van KidsFoundation en zich snel thuis zullen voelen.”

KidsFoundation; voor kinderen, ouders en opvangorganisaties

Om de kinderopvang naar een hoger plan te tillen, bundelt KidsFoundation haar krachten met onder andere universiteiten en ouders. Wat vinden ouders belangrijk? Wat zijn de recente wetenschappelijke ontwikkelingen? En hoe vertaal je dat naar een helder pedagogisch beleid dat de ontwikkeling van kinderen centraal stelt en stimuleert? Door zich dat continu af te vragen en te blijven onderzoeken, wil KidsFoundation de best gewaardeerde kinderopvang van Nederland bieden, die ook betaalbaar blijft. Zo kunnen kinderen op een gezonde en veilige manier steeds weer nieuwe stapjes zetten, groeien en hun talenten ontdekken.

‘t Parapluutje; waardevolle aanvulling in de regio

KidsFoundation is blij dat ‘t Parapluutje onderdeel wordt van de organisatie. Jeanine Lemmens, CEO van KidsFoundation: “We kijken er enorm naar uit om de kinderen, ouders en onze nieuwe collega’s te verwelkomen. De vestigingen van ’t Parapluutje in Raamsdonksveer zijn zowel qua karakter als qua ligging een waardevolle aanvulling voor onze organisatie. We vinden het fijn dat we ons aanbod aan ouders en kinderen op deze manier kunnen verbreden.”

lees meer uit de rubriek al het nieuws

Zo bijzonder is de relatie tussen een pedagogisch medewerker en jouw kind
De laatste dag van jouw kind op het kinderdagverblijf of...
Kinderdagverblijf De 7 Dwergen wordt onderdeel KidsFoundation
Zwolle, 24 juli 2020 Kinderdagverblijf De 7 Dwergen, met 3...
Waarom muziek maken op het kinderdagverblijf zo belangrijk is
Samen muziek maken is niet alleen leuk, het heeft ook...
Onderzoek: Meldcode kindermishandeling
Merken pedagogisch medewerkers in de kinderopvang ook niet-fysieke signalen van...

lees ook

Corona richtlijnen
Zondag 15 maart heeft de ministers Slob en Bruins een...
Smalltalk, de rol van taal in de kinderopvang
De taal van kinderen ontwikkelt zich in de eerste jaren...
Effecten 15 uur voorschoolse educatie voor alle peuters in Amsterdam
Sinds begin 2018 kunnen alle kinderen in Amsterdam die tussen...
Thuis in de opvang, een fijne start voor baby’s
Benieuwd naar hoe de overgang van thuis naar de kinderopvang...