al het nieuws

al het nieuws
  • overzicht
  • al het nieuws
  • branchenieuws
  • maatschappij
  • ontwikkeling
  • opleiding
  • opvoeding
  • persbericht
  • wetenschap

Ook de bso weer volledig open

Nog een keer hoera! Want na de kinderdagverblijven en peuteropvang gaan vanaf 8 juni ook de scholen en buitenschoolse opvang weer helemaal open. Dit betekent dat kinderen op de bso weer op hun vertrouwde dag(en) kunnen komen. Fijn! Wat nog wel goed om te weten is:

1. Rondleiding

Vanaf 8 juni kan je gewoon weer langskomen op de locatie voor een rondleiding. Natuurlijk houden we rekening met de 1,5-metermaatregel en willen we drukte voorkomen. Daarom leiden we maximaal één ouder rond en kijken we – voor de veiligheid van kinderen en ouders – zo min mogelijk op de groepen.

Tip: een groot aantal locaties heeft een virtuele rondleiding gemaakt. Die kan je bekijken op de webpagina van de locatie. Is deze er niet voor de locatie van jouw keuze of wil je extra informatie? Neem dan contact op met de locatiemanager en krijg telefonisch een goede indruk van de locatie.

2. Noodopvang

Vanaf 8 juni is de noodopvang alleen nog in de avond, nacht en het weekend beschikbaar voor ouders die in de zorg werken. Dit is in ieder geval tot 1 juli. Omdat kinderen weer naar school en/of de opvang kunnen, vervalt de noodopvang overdag. Wij volgen daarmee de richtlijnen van het RIVM. Wil je meer weten over noodopvang? Kijk op de RIVM-website voor alle actuele info.

3. Extra maatregelen

We blijven natuurlijk extra aandacht besteden aan hygiëne. Zo wassen de medewerkers en kinderen regelmatig hun handen, gebruiken we papieren zakdoekjes en handdoeken en hoesten en niezen we in onze elleboog. Ook hangen er posters en plakken we vrolijke, leerzame stickers op de grond en op de muur om iedereen te herinneren aan de afspraken. Wist je dat een wolf van kop tot staart 1,5 meter is? En dat ook een koningspython 1,5 meter lang is?

4. Compensatie eigen bijdrage

De compensatieregeling van de overheid voor de eigen bijdrage loopt tot 8 juni. Je komt hiervoor in aanmerking als je kinderopvangtoeslag of een vergoeding van de gemeente ontvangt én de opvangkosten van 16 maart tot en met 7 juni hebt betaald. Ongeacht of je volledig of deels gebruikmaakt van de opvang. De SVB streeft ernaar om het bedrag van de compensatie in juli op je rekening te storten. Heb je vragen over compensatieregeling? Kijk op de site van Smallsteps, een van onze labels. voor alle veelgestelde vragen en antwoorden.

lees meer uit de rubriek al het nieuws

Wat doet de ondernemingsraad binnen Partou?
De meeste organisaties met meer dan 50 medewerkers in dienst...
Kinderdagverblijf Otje verder bij Partou
Weesp, november 2021 Per 1 november 2021 heeft kinderdagverblijf Otje...
‘Ik ben trots dat we met de OR als eenheid optrekken’
“We zijn heel snel één geworden. Daar ben ik trots...
Onderzoek: optimaal beweegpatroon voor kinderen
Hoeveel bewegen kinderen op een dag? Hoeveel uur brengen zij...

lees ook

Kinderdagverblijf Zoete Lieve Gerritje verder bij Partou
Rosmalen, februari 2022 Per 1 april 2022 hoort kinderdagverblijf Lieve...
Door onderzoek kinderopvang verbeteren
Hoe laat je peuters meer bewegen? Zorgt een moestuin ervoor...
Smalltalk, de rol van taal in de kinderopvang
De taal van kinderen ontwikkelt zich in de eerste jaren...
Effecten 15 uur voorschoolse educatie voor alle peuters in Amsterdam
Sinds begin 2018 kunnen alle kinderen in Amsterdam die tussen...